Weboldal felújítás, átalakítás, redesign

Weboldal felújítás, átalakítás, redesign

Mi is az a weboldal redesign?

A weboldal a folyamatosan növekvő online marketing legfontosabb eleme.

Egy megfelelően kialakított weboldal elengedhetetlen egy cég fejlődésében.

A legtöbb cégvezető úgy gondolja, hogy amikor a weboldala elkészül, onnantól kezdve a weboldal önállóan képes növelni a bevételt.

De az igazság, hogy egy weboldal kialakítása folyamatos munka és kellő időben és a megfelelő technológiák felhasználásával kell újratervezni a honlapot, hogy megfeleljen a mai elvárásoknak és versenyképes maradjon a piacon.

Ha weboldalad megfelel minden mai elvárásnak, éjjel nappali értékesítővé válik.

Nagyon sok cégvezető tisztában van vele, hogy mennyire fontos, hogy a vállalkozás weboldala felhasználóbarát legyen és megvizsgálja a problémákat, de még mindig nem tud dönteni a weboldal felújításával kapcsolatban.

Mikor van szükség a weboldal átalakítására?

1. Amikor már elavultnak tűnik

A weboldalak átalakítása különböző okok miatt szokott megtörténni, de a legtöbbször előforduló ok, amikor a weboldalon már látszik a kora.
Még azok a látogatók, akiknek nincs sok tapasztalata, meg tudják állapítani, hogy egy weboldal elavult-e, vagy sem. Ez leginkább akkor fontos, amikor a látogatónak választani kell, hogy melyik cég szolgáltatását/termékét válassza.
Az internetezők többsége azt a vállalkozást választja, amelyiknek a weboldala könnyen kezelhető, modern és megtalálja rajta, amit keresett.

2. A weboldal nem mobilbarát (reszponzív) vagy nem nyújt tökéletes felhasználói élményt minden eszközön

Régen nagyon egyszerű volt, amikor még csak asztali számítógépeken lehetett internetezni.
Ma már az internetezők 60%-a mobiltelefonon, tableten internetezik, szerez információt, vásárol, ezért nagyon fontos, hogy a weboldal minden fontos funkciója működjön mobiltelefonról és mindenhol magas szintű felhasználói élményt várnak.
Ha a weboldalad nem reszponzív, nagy valószínűséggel elveszíted ezeket a látogatókat és az esélyt, hogy a Te szolgáltatásodat vegyék ígénybe, vagy Nálad vásároljanak.

3. A weboldalon bonyolult a navigáció és rossz felhasználói élményt nyújt

Szoktad nézegetni a konkurens weboldalakat? Milyen gyakran? Évente, havonta vagy még ritkábban?
Sajnos sok cégvezető nem fordít figyelmet a versenytársaira, aztán egyszer csak túl késő.
Ha versenytársaid a legmodernebb technológiákat használják, akkor előnyt szereznek a piacon.
Mindig kövesd figyelemmel a piacot és alkalmazd weboldaladon a legmodernebb technológiákat, hogy mindig a legjobb felhasználói élményt nyújtsd a látogatóidnak.

4. A weboldalad nem tükrözi a legfrissebb üzleti és marketing stratégiád

Sokszor láttam olyan vállalkozást, aminek megváltozott az üzleti stratégiája, új termékeket, szolgáltatásokat vezettek be, de a weboldal nem tartalmazott semmit a megváltozott dolgokkal kapcsolatban.
Fontos, hogy a weboldaldon megjelenjenek a legújabb szolgáltatásaid, hogy ne veszítsd el ügyfeleidet.
Különösen akkor fontos, hogy egy weboldal napra kész legyen, ha azt várod el az ügyfeleidtől, hogy felhívjanak egy termékeddel/szolgáltatásoddal kapcsolatban.
Egy karbantartott oldal tükrözi a vállalkozás állapotát és növeli a látogatók bizalmát.
Tehát, ha a weboldalad nem a jelenlegi helyzetet mutatja, itt az ideje a felújításnak.

5. Nem tudod frissíteni a tartalmat

A megfelelő tartalom különböztet meg a versenytársaidtól, ez közvetíti a megfelelő üzenetet a potenciális ügyfeleidnek, legyen szó akár szövegről, vagy videóról.
A tartalommarketing járul legjobban hozzá egy weboldal és és vállalkozás sikeréhez.
Folyamatosan szükség van a meglévő tartalmak frissítésére és új tartalmak hozzáadására, amihez, ha minden alkalommal meg kell kérned a weboldalad készítőjét, akkor kijelenthetjük, hogy a weboldalad hátráltatja a vállalkozásod fejlődését.
Képzeld el, hogy ezt Te is könnyedén, bármikor megteheted egy tartalomkezelő rendszer segítségével. Arról nem is beszélve, hogy a keresőoptimalizálást és annak finomításait is könnyen megteheted.

6. Nem megfelelően működő funkciók

A design fontos, de nem minden, amikor egy weboldal átdolgozásán csináljuk. A jó fejlesztés szintén kulcsfontosságú. Hiába van egy jól kinéző weboldalad, ha az egyes funkciók nem működnek megfelelően.
Egy hibás weboldal elriasztja a látogatókat. Ha egy hiba kijavítása hónapokig tart, akkor több pénzt veszít a vállalkozás, mint amennyit kifizetett volna a javításért.

Hogy történik a weboldal átalakítása?

Felkészültél?

Egy nagyon izgalmas folyamaton mész majd keresztül és közben még jobban megismerheted a konkurenciádat elemezni fogjuk a stratégiádat, hogy egy modern, könnyen kezelhető weboldallal fogadd a potenciális ügyfeleidet és megkezdődhessen vállalkozásod növekedése.

Ha úgy érzed, hogy most azonnal tenned kell valamit, hogy weboldalad megújuljon, hívj fel!

+36 30 512 0752

Radics ZsuzsannaA szerzőről:

Az első weboldalam 1998-ban készítettem egy ügyvédi irodának.
2004-ben az elsők között alkalmaztam a keresőoptimalizálást, amit a mai napig imádok csinálni.

Kitanultam az online marketinget és magas a visszajelzések és eredmények szerint magas szinten űzöm a marketing automatizálást.

Weboldal felújítás, átalakítás, redesign - 5.0 out of 5 based on 2 votes